Εκτύπωση

Το έργο

To έργο «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» / «Διασυνοριακό Δίκτυο για την προώθηση των αμπελοοινικών προϊόντων», υλοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στο πόσο των 1.240.500,00 €.

Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι από την Ελλάδα: η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (Επικεφαλής Εταίρος), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας και από την Ιταλία: ο Δήμος Cellino San Marco και ο Δήμος Guagnano της Περιφέρειας Απουλίας στη Νότια Ιταλία.

Το έργο «WINE-NET» έχει ως στόχο του την προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσω της ανάπτυξης της παραδοσιακής αμπελουργίας-οινοποιίας και του οινοτουρισμού (ως υποκατηγορίας του αγροτικού τουρισμού) στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος. Ο εν λόγω στόχος συνάδει με το γενικότερο στρατηγικό στόχο του προγράμματος που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εδαφικής συνοχής προς την αειφόρο ανάπτυξη μέσω της ένωσης του δυναμικού των περιοχών και των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, περιλαμβάνονται επιμέρους δράσεις όπως οι ακόλουθες: Μελέτη για την τοπική αμπελουργική παράδοση και Επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού. Δημιουργία Μουσείου Αμπέλου και Οίνου στην Κόνιτσα, Δημιουργία Εκθεσιακών Χώρων Οίνου στους Δήμους Cellino San Marco και Guagnano. Δράσεις δικτύωσης για την προώθηση των αμπελοοινικών προϊόντων και του οινοτουρισμού όπως ένα Διασυνοριακό Φόρουμ, και δράσεις εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με αντικείμενο τα παραγόμενα αμπελοοινικά προϊόντα και την Ηπειρωτική Γαστρονομία καθώς και επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ιταλία. Συνέδρια, Εκδηλώσεις προώθησης αμπελο-οινικών προϊόντων (προβλέπεται η διοργάνωση 2 τριήμερων εκδηλώσεων προβολής-παρουσίασης των αμπελοοινικών προϊόντων (ένα στην Ελλάδα και ένα στην Ιταλία), Παραγωγή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ. Αντίστοιχες δράσεις θα οργανωθούν από τους Ιταλούς εταίρους σε Ιταλία και Ελλάδα.

Παρουσίασε τα προϊόντα σου μέσα από το WineNET

Το WineNET δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς αμπελοοινικών προϊόντων να κατασκευάσουν την δικιά τους ιστοσελίδα μέσα από το WineNET με στόχο να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στο κοινό.

Μάθε περισσότερα

Εταίροι του WineNET

epirussa
Περιφέρεια Ηπείρου
Δήμος Κόνιτσας
Δήμος Cellino San Marco
Δήμος Guagnano
Greece Italy 2007 2013

Σχετικά με το WineNET

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: WineNet