Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου: «Τοπικοί Οίνοι και γεύσεις της Ηπείρου: Ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων»

δημοσιεύτηκε στις .

8 Απριλίου 2014 – Οι ηπειρώτικοι οίνοι και η τοπική γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής αλλά και ως πόλος έλξης επισκεπτών ήταν το επίκεντρο της Ημερίδας που διεξήχθη τη Δευτέρα 7 Απριλίου και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο Grand Forest στο Ανήλιο Μετσόβου με τίτλο: «Μοναδικά αρώματα οίνων και γεύσεις της ορεινής Ηπείρου», η οποία διοργανώθηκε από την εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» στο πλαίσιο του έργου Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» (ακρωνύμιο «WINE-NET») του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013».

Την Ημερίδα, στην οποία τονίστηκε η σημαντικότητα των ηπειρώτικων οίνων και της τοπικής γαστρονομίας, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της οινοποιίας αλλά και των παραδοσιακών προϊόντων στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ με την παρουσία της τίμησε το γεγονός και η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα. Τατιάνα Καλογιάννη.  
Ο κ. Ηλίας Μάνης, γεωπόνος, από την Περιφέρεια Ηπείρου ανέλυσε τις αναπτυξιακές διαστάσεις της ορεινής Ηπείρου, ενώ στη συνέχεια η εκπρόσωπος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., κ. Γεωργία Κιτσάκη μίλησε για το έργο «WINE-NET». Στην Ημερίδα, τέλος, επισημάνθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Μπακασιέτα η σημασία της κλωνικής επιλογής, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει τις ήδη υπάρχουσες παραδοσιακές ποικιλίες.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών, εστιάτορες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες bar, κάβας αλλά και το οινόφιλο κοινό της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής.
Η εκδήλωση καλύφθηκε τόσο από τοπικούς δημοσιογράφους όσο και από δημοσιογράφους οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αθήνα για την εκδήλωση, όπως η κα. Χρύσα Γκόγκα, ταξιδιωτική δημοσιογράφος στο news.gr και από εξαιρετικούς οινοχόους όπως κα. Χρύσα Γιατρά και ο κ. Σωτήρης Βασιλείου.

Ο μοναδικός συνδυασμός αρωμάτων των τοπικών κρασιών και γεύσεων των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου παρουσιάστηκε στο γαστρονομικό δείπνο που ακολούθησε στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Grand Forest στο Ανήλιο Μετσόβου στις 21:30 μ.μ.
Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι γεύτηκαν εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών των κορυφαίων οινοπαραγωγών της Ηπείρου συνοδευόμενες από 8 μοναδικά πιάτα με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα ηπειρωτών παραγωγών, φτιαγμένα από τα χέρια έμπειρων σεφ.
Οι οίνοι που πλαισίωσαν το δείπνο ήταν Ζίτσα Classico ΠΟΠ (Ντεμπίνα) και Aurelia (Βλάχικο Μπεκάρι), Αρκτούρος ΠΓΕ (Cabernet – Sauvignon – Βλάχικο - Μπεκάρι), Traminer, Poeme Brut – (Ντεμπίνα), Rossiu Di Munte (Syrah Traminer) και Παλαιωμένο Τσίπουρο, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από εξαιρετικούς συνδυασμούς προϊόντων όπως καπνιστή πέστροφα, καπνιστό χέλι, βιολογικά κηπευτικά, αλλαντικά, ελιξίρια, μοσχαρίσιο κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, καπνιστό χοιρινό, φιλέτο γαλοπούλας, γλυκά του κουταλιού, τραχανάς και χυλοπίτες καθώς και πολλά είδη τυριών. Όλα τα ανωτέρω προϊόντα προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς της ορεινής Ηπείρου.


Σημείωση για τον εκδότη
H «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» υλοποιεί το έργο «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» / «Διασυνοριακό Δίκτυο για την προώθηση των αμπελο-οινικών προϊόντων» και ακρωνύμιο «WINE-NET»/«Δίκτυο Οίνου» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ
Πλατ. Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1
453 32-Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 2651036686, 2651083087
FAX: 2651033419
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Next Com
Κωνσταντίνα Μπαλτά
Χαντέλη & Μπάρκα
Ιωάννινα, 45221
Τ: 26510 29600
F: 26510 22356
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρουσίασε τα προϊόντα σου μέσα από το WineNET

Το WineNET δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς αμπελοοινικών προϊόντων να κατασκευάσουν την δικιά τους ιστοσελίδα μέσα από το WineNET με στόχο να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στο κοινό.

Μάθε περισσότερα

Εταίροι του WineNET

epirussa
Περιφέρεια Ηπείρου
Δήμος Κόνιτσας
Δήμος Cellino San Marco
Δήμος Guagnano
Greece Italy 2007 2013

Σχετικά με το WineNET

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: WineNet